Lydnadstävlingar 2010 Lisen

Mayaroz Marguerite De Navarre

Coton de Tuléar Clubs Bästa Lydnadscoton 2010

2010-06-14 Timrå Brukshundklubb Klass 1 Domare Kent Åhman Domarprotokoll 1:a 182,0 1/11
2010-06-14 Timrå Brukshundklubb Klass 1 Domare Kent Åhman Domarprotokoll 1:a 182,0 1/11

2010-06-15

Jag har inte fattat det än, men igår kväll vann jag och Lisen lydnadstävlingen i Timrå! Helt otroligt bland alla duktiga hundar. Jag har aldrig varit på en tävling med så många duktiga ekipage, 11 st var vi som ställde upp i lydnadsklass 1, så konkurrensen var det inget fel på. Jag slapp för första gången vara nervös på platsliggningen. Dels har Lisen blivit så säker själv, och mittemellan Jennys supersnälla Grand Danois och en lika snäll Golden på andra sidan, fanns inget att oroa sig för, det var väldigt skönt att slippa den oron. Ibland på tävlingar känns det ju nästan som jag offrar livet på mina små hundar, när dom ligger bredvid hundar som skulle kunna sluka dom med en enda tugga.

Jag startade som ekipage nr 10, det var mulet men det hade inte regnat sen morgonen. Men innan det var min tur, började det småregna, det blir så besvärligt med dom små korta långhåriga benen i gräset. Men vi hade tur med vädret det kom bara en liten skur, och det blev inte så blött.

Vi fick jättebra betyg på hela tävlingen, 9 p på linförigheten hade jag aldrig kunnat drömma om. Enda missen var egentligen apporteringen. Apporten var för stor och tung för Lisen, men hon tog den, och sen klantade jag till det och tappade den på hennes små tassar.

Gissa om jag blev förvånad när vi väntade på prisutdelningen och vi vann med 182 p. Ja det fanns inte i min vildaste fantasi att vi kunde vinna en lydnadstävling! Fin pokal och veterinärvårdsförsäkring på Folksam!

2010-02-28 Matfors Brukshundklubb Klass 1 Domare Kent Åhman Domarprotokoll 1:a 160,5 8/17 

2010-06-14 Timrå Brukshundklubb Klass 1 Domare Kent Åhman Domarprotokoll 1:a 182,0 1/11 

 2010-06-24 Njurunda Brukshundklubb Klass 1 Domare Göran Näslund Domarprotokoll 2:a 152,5 4/10 

2010-07-31 Värmlands Kennelklubb Klass 1 Domare Urban Gillå Domarprotokoll 2:a 156,5 2/4 

2010-10-23 Matfors Brukshundklubb Klass 1 Domare Håkan Olsson Domarprotokoll 2:a 152,5 10/15 

2010-11-07 Njurunda Brukshundklubb Klass 1 Domare Håkan Olsson Domarprotokoll 3:e 112,0 6/11

Coton de Tuléar Clubs Bästa Lydnadscoton 2010
Coton de Tuléar Clubs Bästa Lydnadscoton 2010

2010-07-01

Torsdag före midsommar var vi på lydnadstävling i Njurunda. Jag hade varit nervös, sen PM:et kom, för vi var placerade bredvid en rottweiler. Väl framme på tävlingsplatsen blev det i alla fall lottdragning, men med min otroliga tur drar jag lotten bredvid rottweilern ändå. Men en lite gnutta tur hade vi i alla fall när en av de andra deltagarna bytte plats med mig. Hon skulle stå över platsliggningen med sin hund, så då var det ju detsamma för henne vilket startnummer hon fick. Tänk att det finns de som är mer nervös för platsliggningen än mig...Samlingen skulle vara kl 18, men som det ofta blir när 3:an och elit tävlar före 1:an och 2:an drog det ut på tiden. Vid 20-tiden var det äntligen dags för platsliggning. Vi var uppdelade i 2 grupper. Rottisen var i min grupp, och som jag befarade var den inte särskilt stabil. När tävlingsledaren sa åt oss att koppla lös hundarna, drog rottweilern iväg som en avlöning. Visserligen inte mot de andra hundarna, han hade fullt upp med att plocka reda på konerna till rutan som stod kvar efter 2:ans tävling. Domaren sa åt oss att koppla hundarna och gå av plan. Till slut kom rymlingen tillbaka till sin matte, och vi kunde fortsätta utan det ekipaget. Nu slapp jag i alla fall vara nervös, för nu var det bara 3 hundar kvar, Lisen och 2 mycket stabila hundar. Vi hade startnummer 10, och var kvällens sista tävlingsekipage. Lisen som är så kvällstrött när vi sitter hemma i soffan, var helt slut, vid 21 tiden efter all väntan, och prestationen blev därefter. Det som är så synd när man tävlar med en liten hund (förutom platsliggningen bredvid alla stora hundar) är att klubbarna inte har apporter som passar ett litet gap. Jättetjocka apporter funkar inte, när man knappt får in dem i mun. Så Lisen som blivit så duktig med apporteringen, vägrade den tjocka apporten. Synd, för det var inte många poäng som fattades...

Lite tokig är jag allt, för jag hade varit så nervös så jag mådde illa för platsliggningen i Njurunda, men vad gör jag när jag kommer hem? Letar reda på en ny lydnadstävling i sommar! Så nu är det anmält till Kennelklubbens lydnadstävling i samband med utställningen i Ransäter.