Vår kennel

Rasens historia               Rasstandard                 RAS 2013

Kennel Chacotte´s
Ann-Charlotte och Mats-Olof Eriksson, Marnavägen 173, 862 96 Njurunda

Telefonnummer
070-328 7024, 070-587 7252

E-post
kennelchacottes@gmail.com

Vi är medlemmar i
Svenska Kennelklubben
Västernorrlands Kennelklubb
Coton De Tuléar Club
Svenska Brukshundklubben
Njurunda Brukshundklubb
Matfors Brukshundklubb  Sundsvalls Brukshundklubb Timrå Brukshundklubb

Svenska Agiltyklubben/SAgik Mitt

Ann-Charlott har genomfört Svenska Kennelubbens uppfödarutbildning och Grundkurs för Avelsfunktionärer och Ordförandekurs för rasklubbar, samt genomfört många kurser tillsammans med hundarna, och många utbildningsdagar om hundens mentalitet, träning och anatomi mm. Ann-Charlott är utbildad ringsekreterare i SKK och tävlingsledare i Svenska Agilityklubben. 

Ann-Charlott är ledamot i Coton de Tuléar Club och Västernorrlands Kennelklubb, samt ekonomiansvarig i SAgiK Mitt.

Vår familj har ägt trav- och ridhästar i 25 år, och en massa katter förstås. Vi har bott på landet i 19 år. Nu är vi hundägare istället. Vi har 5 underbara tikar och en hane av rasen Coton De Tuléar.

Vi köpte vår första Coton De Tuléar 2005 från en kennel i Stockholm. 2007 köpte vi vår andra tik från en kennel i Tromsö, Norge. Vår tredje Coton är vår första hane, Messi från Barcelona, Spanien. Vår framtidshopp kommer från Kennel Du Haut Marais från Frankrike. Jadore Dior Du Haut Marias blir förhoppningsvis vår första Mamma till våra valpar. Familjen är viktigast för Cotten, och den är en trogen följeslagare var du än går. Jag tränar agility, lydnad, rallylydnad, nosework och freestyle med våra hundar, och besöker gärna hundutställningar. Jag utbildar våra hundar på de olika hundkurser som finns inom vårt distrikt. Tävlar gör jag för hemmaklubben SAgiK Mitt/Svenska Agilityklubben och Njurunda Brukshundklubb.

Då vår tik Mayaroz Marguerite De Navarre (Lisen) har visat sig vara en sådan vacker och underbar hund, med en oerhört fin fysik och samarbetsvilja, har vi beslutat oss för att börja med uppfödning i mindre skala. Vi skaffade oss kennelnamnet Chacotte´s Kennel sommaren 2009. Vi hoppas kunna bidra med vackra, friska och sunda Cotoner, så att fler får möjligheten att leva med denna underbara lilla hundras.